2011 began with beauty and heath

I baru baca mag Rapi. Ini pun edisi bulan lepas. Haha… Di sini ada beberapa tips mengenai sihat dan cantik yang i baru tahu untuk dikongsi semua. Ada diantaranya yang kita tak tau pun. Sangat bagus oke kalau diamalkan.

1. Hasil kajian menunjukkan minyak evening primrose oil mampu meningkatkan kesihatan kulit dan memberi kesan dalam rawatan penyakit kulit.

2. Pengambilan 3.5 auns daging merah atau lebih 3 kali seminggu akan meningkatkan risiko menghidap penyakit kanser usus besar!

3. Meninggalkan breakfast lebih dari 4 kali dalam sebulan lebih cenderung untuk mendapat obesiti. So… jangan skip breakfast yea…

4. Elak ais selepas makan! Amalan minum ais selepas makan dikaitkan dengan masalah jantung. Ais boleh membekukan makanan berminyak yang kita makan dan memperlahankan proses penghadaman. Akibatnya, salur darah menjadi sempit dan boleh membawa pelbagai penyakit. Jadi, lepas makan, minum air panas atau air suam.

5. Individu yang menghadapi masalah gastrik disarankan mengurangkan pengambilan teh dan jangan sekali-kali makan ubat bersama teh.

Hmm… baguskan tips tu….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: