Archive for December, 2009

You can feel it.

December 31, 2009

Love is a Many Splendoured Thing

Han Suyin


Buku Natrah.

December 16, 2009

Cuti sekolah tiada kelas, tiada pelajar, tiada buku untuk di’marking’. Cuma beberapa kerja yang perlu disiapkan sebelum masuk sesi baru. Memberi banyak peluang untuk melakukan benda2 yang disukai. Aku punya banyak kesukaan untuk direalisasikan.

Menjahit manik 🙂
Ni memang hobi baru. Gara2 terpengaruh dengan aktiviti menjahit manik oleh cikgu2 yang lain. Juga terpesona dengan corak dan rekaan baru yang sangat cantik. Untuk permulaan memang excited. Aku beli buku, manik, benang, jarum. Aku gigih belajar membuat corak2 yang dalam buku tu. Semangat kan…

Membuat cupcake ^_^
Aku suka buat kek. Tapi tak pernah buat cukcake atau dengan kata lain tak pandai buat cupcake. Dah janji dengan Mak Andak nak buat sama2. Barang2 semua dah beli. Cuma cup je takde. Macam mana nak buat cupcake kalau cup takde. Kat mana nak cari mini souffle cups??? huhu

Membaca 😛
Syurga di Hati, novel ni best. Love story. Tak suka. Aku jadi psiko bila baca novel. Sebab masalah, gembira, duka lara yang ada dalam novel tu kita dapat rasa. Sangat tak suka. Tak nak baca novel lagi.
Love of the rock. About love, sex and social. Baru baca few chapter. Best.
Natrah. Baru baca prakata. Kisah hidup Natrah @ Nadra @ Huberdina Maria Hertogh @ Bertha. Kisah tentang cinta antara Natrah dan Mansor Adabi. Kisah tentang pengorbanan orang Melayu. Kisah tentang rasa cinta terhadap agama, bangsa dan tanah air. Macam baca buku sejarah. Huhu

SOGOku
Kesukaan MBS. Sejak di MBS selalu ke Sogo. Tempat yang bagus untuk membeli handbag dan kasut.

NIKONku
Katanya, saya mesti selalu belajar guna Baby Nikon supaya cepat pandai menggunakannya. Hehehe

……………………………….

Happy Birthday myself…

December 2, 2009

D.O.B DEC,9

I know it was too early to wish happy birthday to myself. I was very excited about my own birthday especially when i got a gift few days before that day. It is a camera!! D70… I absolutely love this stuff eversince Isham bought it for me. Mendapat hadiah 10 hari lebih awal. Saya akan menggunakannya dengan baik sekali. Terima kasih my dear….


it’s mine 🙂